Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (STEM), που τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού ρομποτικής (WRO Hellas), διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM 2024 με θέμα «Μεσόγειος: πηγή ζωής και πολιτισμού». Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν σχολεία και μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων από την περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχε και το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας.
Η συμμετοχή του σχολείου μας ήταν στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο», στην οποία επιλέχθηκαν και συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα. Μία Δράση που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνει την δωρεάν προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής σε 1821 σχολεία. Τα σχολεία που συμμετείχαν με την συγκεκριμένη Δράση στον διαγωνισμό δεν διαγωνίζονταν αλλά παρουσίαζαν τις κατασκευές τους.
Το σχολείο μας λοιπόν ως ένα από τα 1821 σχολεία της Δράσης προμηθεύτηκε εξοπλισμό ρομποτικής και υλοποίησε και παρουσίασε κατασκευή η οποία αφορούσε την δημιουργία ενός περονοφόρου οχήματος (στην Ελλάδα ονομάζεται και Κλαρκ) μιας μηχανικής συσκευής που μπορεί να μεταφέρει και να ανυψώνει αντικείμενα με τηλεχειρισμό. Η ομάδα που υλοποίησε την κατασκευή αποτελούνταν από τους μαθητές: Βουλτσίδη Ευάγγελο, Ζιάκα Ανάργυρο, Κουμπογιάννη Αθανασία, Κυρίτση Έλενα, Μητσιάκου Μάρθα, Τσέλιο Επίμαχο. Συντονίστρια της ομάδας ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ντάμτσιου Κωνσταντίνα.