Το 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε φέτος την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας με την συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία (13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας).

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πήρε μέρος σε αυτή την εκπαιδευτική εκδήλωση με μία ομάδα που αποτελούνταν από οχτώ μαθητές, οι οποίοι δημιούργησαν μία ρομποτική κατασκευή. Η κατασκευή αυτή αποτελείται από ένα Περονοφόρο όχημα (Κλαρκ), μιας μηχανικής συσκευής που μπορεί να μεταφέρει και να ανυψώνει αντικείμενα με τηλεχειρισμό και από μία Πύλη Υπερήχων η οποία χρησιμοποιώντας αισθητήρες ανοίγει όταν το περονοφόρο όχημα πλησιάζει σε αυτή και κλείνει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα που υλοποίησε την κατασκευή αποτελούνταν από τους μαθητές: Βουλτσίδη Ευάγγελο, Ζιάκα Αργύρη, Κοτσίρα Αναστασία, Κουμπογιάννη Αθανασία, Κουμπογιάννη Ράνια, Κυρίτση Έλενα, Μητσιάκου Μάρθα, Τσέλιο Επίμαχο. Συντονίστρια της ομάδας ήταν η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ντάμτσιου Κωνσταντίνα.

Η παραπάνω ομάδα επίσης συμμετείχε με την κατασκευή του περονοφόρου οχήματος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (STEM) που διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024.

Παρακάτω πατώντας στον σύνδεσμο θα παρακολουθήσετε το βίντεο με την ρομποτική κατασκευή.

Έπειτα παρουσιάζονται φωτογραφίες από την προετοιμασία της κατασκευής και φωτογραφίες από την συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Το βίντεο με την ρομποτική κατασκευή