Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με Kωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000129483, το σχολείο μας, ως διαπιστευμένο σχολείο με Κωδικό διαπίστευσης 2020-1-EL001-KA1200-SCH-000094713 και με στόχο την εκπαίδευση των μελών του στη Ρομποτική, στις Νέες Τεχνολογίες και την ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία των Μαθηματικών,  πραγματοποιήθηκε μετακίνηση του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Ρεμπάπη  στο σχολείο Harjunrenteen της πόλης Riihimaki της Φινλανδίας, από τις 8 έως τις 12 Απριλίου 2024.

Αρχικά, ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου που είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα Εργαστήρια Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Συμμετείχε με συνδιδασκαλία και παρακολούθηση στη τάξεις των Μαθηματικών μέσα από ένα νέο τρόπο διδασκαλίας με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, αποκτώντας νέες δεξιότητες  για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας. Παρακολούθησε το μάθημα  της Αστρονομίας, των Θρησκευτικών καθώς και συνδυαστικό μάθημα των Μαθηματικών και της Γεωγραφίας. Επίσης συμμετείχε στο μάθημα των Αγγλικών, σε δύο διαφορετικές τάξεις, παρουσιάζοντας  στους μαθητές και τις μαθήτριες το σχολείο μας και τη πόλη μας.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία ήταν η παρακολούθηση και εκπαίδευση στη Ρομποτική, μέσα στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο του σχολείου. Οι μαθητές/-τριές  του έχουν προχωρημένη εκπαίδευση στα robotics, (άρχισε το 2016), είναι οδηγός στον τομέα αυτόν σε όλη τη Φινλανδία! Το σχολείο παρέχει σεμινάρια εκπαίδευσης στη Ρομποτική  σε εκπαιδευτικούς της χώρας αυτής, αλλά και του εξωτερικού, και οι μαθητές/-τριες έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς εκτός της χώρας, αποκτώντας σημαντικές διακρίσεις!

Τέλος, την τελευταία μέρα  ιδιαίτερες και πολύ συγκινητικές, ήταν οι στιγμές που έζησε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς  τους. Στην  αρχή προβλήθηκαν βίντεο του σχολείου μας και της πόλης μας, που έχουν φτιάξει μαθητές/-τριές μας. Στη συνέχεια και μέσα σε μία ατμόσφαιρα ενθουσιασμού ο εκπαιδευτικός απέδωσε διάσημα  τραγούδια του  Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενος στο πιάνο από την καθηγήτρια Μουσικής του σχολείου δίνοντας τον ρυθμό  στους μαθητές/-τριες οι οποίοι ακολουθούσαν μαζί του και ανταπέδωσαν  με το ζωηρό χειροκρότημά τους.

Εκτός από τις δραστηριότητες του σχολείου, ο εκπαιδευτικός περιηγήθηκε στη κοντινή πόλη lahti, συμμετείχε στη πρόβα της Χορωδίας δωματίου της πόλης και παρακολούθησε συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της  πόλης αυτής στη φημισμένη αίθουσα Sibelius Hall! 

Η κινητικότητα αυτή προσέφερε πολλά οφέλη, ο εκπαιδευτικός επέστρεψε με εμπειρία συνεργασίας και συνύπαρξης, εμπλουτίστηκε με νέες γνώσεις και προσεγγίσεις στην εκπαίδευση μέσω του προγράμματος Erasmus+, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία στον εκπαιδευτικό τομέα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Larissanet.gr

Onlarissa.gr

Paidis.com