Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν το 1ο  Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Λάρισας.

Το 1ο Ε.Κ. Λάρισας αποτελεί το σύνολο των εργαστηρίων τα οποία χρησιμοποιούν για τη φοίτησή τους μαθητές από το από το  1ο  ΕΠΑ. Λ, το 2ο  ΕΠΑ.Λ, το 6ο Eεσπερινό ΕΠΑ.Λ. και το Ι.Ε.Κ.

Αρχικά, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τον τρόπο φοίτησης ενός μαθητή στο ΕΠΑ.Λ. ενώ παράλληλα γνώρισαν τους τομείς και τις ειδικότητες που φιλοξενεί το 1ο Ε.Κ. Λάρισας.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Eργαστηριακού Kέντρου.

Τα παιδιά μας εντυπωσιάστηκαν από το σύνολο του εργαστηριακού εξοπλισμού που τους παρουσιάστηκε μέσα από κάθε τομέα και ειδικότητα. Παράλληλα βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσα στα εργαστήρια, καθώς έτσι η γνώση προσεγγίζεται με έναν πιο βιωματικό τρόπο.

Τελικό συμπέρασμα όλων ήταν ότι ένας τελειόφοιτος του ΕΠΑ.Λ. μπορεί να είναι πλήρως καταρτισμένος πάνω στην ειδικότητα που έχει επιλέξει, ενώ έχει κερδίσει και επιπλέον προνόμια στη επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους, καθώς και τη Διεύθυνση του 1ου  Ε.Κ. Λάρισας για την υπέροχη ξενάγηση και φιλοξενία που δεχθήκαμε.

Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Κοντούλη Α.-Φιλόλογος, κ. Ζέικου Ε.-Μαθηματικός και ο κ. Τζιατζιάς Μ.-Φυσικής Αγωγής, Συντονιστής της Διδακτικής Επίσκεψης στο 1ο Ε.Κ. Λάρισας.

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο  Ε.Κ. Λάρισας