Την Τρίτη, 12-03-2024 τα Τμήματα Β2 και Β4 του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, επισκέφτηκαν την πράσινη επιχείρηση – Green «ΒΙΟΛΑΝΤΑ» Cookies, με την Παγκόσμια περιβαλλοντική καινοτομία καθώς με γνώμονα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας γνώρισαν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων ζύμης σε ένα  ελληνικό πράσινο εργοστάσιο που αυτή τη στιγμή εξάγει τα προϊόντα του σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως.

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν τον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Ραψάνης όπου η άρτια καταρτισμένη βιβλιοθηκονόμος της επιτελεί ένα σπουδαίο έργο. Η μικρή βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περίπου 20.000 βιβλία, μεταξύ των οποίων και σπάνιες εκδόσεις του 18ου  αιώνα. Στα ράφια της υπάρχουν εκτός από βιβλία, περιοδικά, χειρόγραφα, χαρτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό κ.ά. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στον χώρο της, ξεφύλλισαν βιβλία, έπαιξαν επιτραπέζια και γνώρισαν τον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε με τη συνοδεία των καθηγητών/-τριών : κ. Καλφούντζου Στ., κ.  Κακαράντζας Γ., κ. Δημοσίου Σ., κ. Κυριάκου Μ.