Το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 6-03-2024 Διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας στο « Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής »  της οικογένειας Συρμακέζη, στην Ελάτεια Λάρισας σε μια αυθεντική παραδοσιακή  αγροτική εγκατάσταση με αναπαλαιωμένα κτίρια, μαθαίνοντας για τη διαχρονική λειτουργία της τοπικής αγροτικής οικονομίας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Η άριστη φιλοξενία και ο υπέροχα διαμορφωμένος χώρος, μας έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσουμε την εμπειρία του παρελθόντος, συνδυάζοντας την απόλαυση από την παρουσίαση εκθεμάτων σε παραδοσιακά διαμορφωμένους χώρους και τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοακουστικής προβολής.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου μας ενημέρωσαν για το ιερό ελαιόδεντρο και για τον πολύτιμο καρπό του. Γευτήκαμε φρέσκο ψωμί, λάδι και ελιές. Είδαμε τα εκθέματα του Μουσείου-αυθεντικά παραδοσιακά αντικείμενα, μηχανήματα, παλιά εργαλεία γεωργικά-κτηνοτροφικά, οικιακών εργασιών (ύφανσης, πλεξίματος, ζυμώματος, παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων) και ταξιδέψαμε στον χρόνο όπου δεν ήμασταν απλοί παρατηρητές αλλά μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή κατανοώντας τον αγροτικό τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής εκείνης.

Στην υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών παρακολούθήσαμε την εξέλιξη των αγροτικών εργαλείων και τη σημασία της για την τοπική κοινωνία.

Στη Διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές: της Α΄ Τάξης των τμημάτων Α3 και Α4

Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: κ. Βοζινίδου Ελένη, κ. Καλφούντζου Σταυρούλα, κ. Λίταινα Ιωάννα, κ. Μαντζώρου Κατερίνα.