Την Πέμπτη 18. 04. 2024 πραγματοποιήθηκε Διδακτική Επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Α3 του σχολείου μας στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας  “ΑΡΙΣΤΕΥΣ” το οποίο εδρεύει στη Γιάννουλη και υπάγεται στη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων . Είναι ο μοναδικός δήμος στον Ελλαδικό χώρο που διαθέτει Δημοτικό Αστεροσκοπείο.

Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας συμμετέχει σε διεθνή αστρονομικά ερευνητικά προγράμματα με σημαντική προσφορά τα οποία σχετίζονται με τον Ήλιο, τις επιπροσθήσεις της Σελήνης και την αστρική φωτοηλεκτρική φωτομετρία. Επίσης, συμβάλει και στον τομέα της γεωφυσικής με σχετικό πρόγραμμα. Τέλος, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας έχει εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή του θεσσαλικού διαμερίσματος.

Ο υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου κ. Χουινάβας ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες και μιλώντας απλά και κατανοητά μας μετέφερε όλους, συνοδούς καθηγητές και παιδιά, στον μαγικό κόσμο των άστρων. Οι μαθητές/μαθήτριες απόκτησαν γνώσεις για το σύμπαν, τη γενικότερη επιστήμη  της αστρονομίας και χρήσιμες γνώσεις για την αντισεισμική προστασία.

Τέλος, προβλήθηκε video συναφούς περιεχομένου και με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου μπορέσαμε να δούμε τις ηλιακές κηλίδες.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : κ. Δημοσίου Σεβαστή -ΠΕ86, κ. Λίταινα Ιωάννα- ΠΕ80, κ. Ρεμπάπης Παναγιώτης- ΠΕ03, κ. Σιμοπούλου Μαρία -ΠΕ02.