Την Πέμπτη 14-03-2024, τα τμήματα Α1 και Α5 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Κ.Π.Ε. Μουζακίου.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  με τους τίτλους: 1) Διατροφική αγωγή – Υγιεινή διατροφή -Βιολογικά τρόφιμα και 2) Περπατώντας στο δάσος.

Κατά την επίσκεψή τους στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον κόσμο των βοτάνων του τόπου μας, να αναγνωρίσουν κάποια είδη και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης τους εν γένει, καθώς και την σύνδεση τους με την ιστορία, τη θρησκεία, την κοινωνία και τον πολιτισμό από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ακόμη, ήρθαν σε επαφή με το δασικό οικοσύστημα και γνώρισαν ορισμένες από τις αξίες, ωφέλειες, λειτουργίες και κινδύνους του δάσους με στόχο να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν απέναντι στο δασικό οικοσύστημα του τόπου μας.

Συγχρόνως, συμμετείχαν στην παρασκευή ψωμιού  αποκομίζοντας σημαντικές πληροφορίες για την διατροφική του αξία και τη σημασία του στην ελληνική διατροφή από την αρχαιότητα έως σήμερα. Σημαντική ήταν η ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών ως προς το οικολογικό αποτύπωμα της κάθε τροφής. Έτσι, με  τις ανάλογες εργασίες που είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν  οι μαθητές και οι μαθήτριές  μας έγιναν κατανοητές οι επιπτώσεις παραγωγής και κατανάλωσης των τροφών στον πλανήτη.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: : κ. Λίταινα Ιωάννα, ΠΕ 80 και  κ. Χρυσάφη Γλυκερία, ΠΕ01 – Συντονίστριες των δύο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και η εκπαιδευτικός κ. Σιμογιάννη Σταματία, ΠΕ 06.

https://schoolpress.sch.gr/6gymnlar/archives/212