«Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό»: Οι μαθητές- θεατές της διαδραστικής ταινίας με τα τηλεχειριστήριά τους συμμετείχαν διαδραστικά και διαμόρφωναν τη ροή της ταινίας, προβλέποντας τι θα συμβεί αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα για τη σωστότερη αντιμετώπιση του προβλήματος κάθε φορά τόσο του θύματος όσο και του θύτη.

«Ένα παγκόσμιο σύγχρονο ηλεκτρονικό δίκτυο μετέφερε σε άμεσο χρόνο τις καταγγελίες σε μια κεντρική μονάδα. Εκεί οι Ομάδες Δράσης Μαθητών σε συντονισμό με ειδικούς επιστήμονες συσκέπτονταν και αναλάμβαναν να μιλήσουν και να θεραπεύσουν τον θύτη της ενέργειας αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του θύματος φέρνοντάς τους σε μια δημιουργική αντιπαράθεση δημιουργώντας μια φιλική σχέση μεταξύ τους. Όλα γίνονται σε μια μελλοντική εποχή όπου το bulling και ο σχολικός εκφοβισμός έχουν εκλείψει και θεωρούνται ξεπερασμένα ».

Τα μηνύματα αισιόδοξα, η γνώση και η εμπειρία των μαθητών εμπλουτίστηκε και η συμμετοχή στη δράση αυτή του Εκπ/κού Προ/τος του Εκπ/κού Οργανισμού Fotograma ήταν συνολικά θετική για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας και στις τρεις φάσεις υλοποίησής της.

Η Δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη, 20-02-2024.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν για την παρακολούθηση της ταινίας- μετά την παρουσίαση του Υλικού προετοιμασίας στο Σχολείο- οι εκπαιδευτικοί : Κακαράντζας Γ., Ντάμτσιου Κ., Πατσίκα Α., Τασιοπούλου Π. ενώ ακολούθησε στην Τρίτη φάση η παρουσίαση του Υλικού Αξιοποίησης της προβολής.