Τη Δευτέρα, 19-02-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Tμημάτων Α1 & Α2 της Α’ τάξης του 6ου  Γυμνασίου Λάρισας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του σχολείου κ. Αναστασία Γιαλαμά, κ. Νικόλαο Νικολαΐδη και κ. Παναγιώτη Ρεμπάπη επισκέφθηκαν το «Κάστρο της Βελίκας» που βρίσκεται σε κατάφυτο λόφο στη βόρεια άκρη της παραλίας της Βελίκας του Νομού Λάρισας.

Η Δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών. Τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία και τη χρησιμότητα του κάστρου, τη μοναδικότητά του για τη μελέτη ζωής σε ένα βυζαντινό οχυρωμένο οικισμό (ακμή 6ο αι. -8ο αι.), θαύμασαν τον τρόπο δόμησης παρατηρώντας δομικά, αρχιτεκτονικά, οχυρωματικά στοιχεία (κτίσματα, πύλες, πύργοι, τείχη, αποθήκες, εκκλησία) και επεσήμαναν τη στρατηγική θέση της περιοχής καθώς η θέση του κάστρου στόχευε στον έλεγχο του κάμπου και της παραλιακής διαδρομής του Κισσάβου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να χαρούν τη γαλήνη της χειμωνιάτικης φύσης και της θάλασσας, παρατήρησαν τα χρώματα της φύσης στη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και  περιηγήθηκαν στα παραδοσιακά σοκάκια της Αγιάς.