Η 3ετής συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Λάρισας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+     C-osmos-is με κωδικό 2020-1-DE03-KA229-077284_4 ολοκληρώθηκε με την τελική συνάντηση εκπροσώπων των πέντε σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στη Φρανκφούρτη από 8-12 Μαΐου 2023. Η συνάντηση οργανώθηκε από το συντονιστικό σχολείο της Γερμανίας με στόχους: α) την ενημέρωση των καθηγητών για τη λειτουργία βασικών Ευρωπαϊκών θεσμών καθώς και β) τη συζήτηση/απολογισμό πεπραγμένων/αποτίμηση επίτευξης εκπαιδευτικών στόχων πριν από τη συγγραφή της τελικής έκθεσης του προγράμματος την οποία οφείλουν να υποβάλουν τα σχολεία στους εθνικούς φορείς χρηματοδότησης της υποτροφίας Erasmus με τη λήξη του προγράμματος στις 30/8/2023.

Το πρόγραμμα C-osmos-is είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο σεβασμό της υλικής και άυλης ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, περιλάμβανε ανταλλακτικές φιλοξενίες μαθητών στην κάθε χώρα και διάφορες εργασίες που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων και διαμοιράστηκαν στους συνεργάτες μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας eTwinning (Twinspace).

Κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των εκπαιδευτικών στη Φρανκφούρτη οι καθηγητές που εκπροσώπησαν τα σχολεία πραγματοποίησαν επισκέψεις-ξεναγήσεις στη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank), στο Χρηματιστήριο (Deutsche Börse) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπου είχαν εκτεταμένη ενημέρωση σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης και επισκέφθηκαν το Εβραϊκό Μουσείο, το Μουσείο μοντέρνας τέχνης, την εξαίρετη Πινακοθήκη (Städel museum) καθώς και την Έκθεση έργων τέχνης της  Niki de Saint Phalle.

Την τελευταία ημέρα παραμονής στην Φρανκφούρτη υλοποιήθηκε σύσκεψη-τηλεδιάσκεψη με τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων για την αποτίμηση του προγράμματος.

Το 6ο Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από τις καθηγήτριες κ. Γλιούμπα Ελένη, Μαθηματικό και κ. Γάλλου Ζωή, Νομικό.

Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα που αφορά το έργο C-osmos-is στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://sites.google.com/view/c-osmos-is/home?authuser=0