Συνεχίζοντας με σταθερά βήματα την ευρωπαϊκή του πορεία, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus KA229 “C-osmos-is”  με κωδικό 2020-1-DE03-KA229-080339077284-4, στο ΡΙΜΙΝΙ της Ιταλίας μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων από την Ιταλία, την Σουηδία, την Ισπανία και την Γερμανία, από τις 28/11/21 έως 5/12/22.

Γνωρίσαμε την παραλιακή πόλη Ρίμινι της Ιταλίας καθώς επίσης και τις πόλεις Τσεζένα, Ραβένα και Μπολόνια .

Το πρόγραμμα στοχεύει να αναδείξει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά μέρη της κάθε περιοχής.Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πληροφορίες για την κάθε πόλη που επισκεφτήκαμε και να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που κάνει κάθε περιοχή και κάθε χώρα μοναδική.

Οι μαθητές μέσα από τη γνωριμία τους με μαθητές άλλων χωρών, είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν τον πολιτιστικό τους ορίζοντα και να αισθάνονται μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας. Επιπλέον, καλλιέργησαν νέες ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες.

Χρησιμοποιήσαμε πλατφόρμα του eTwinning για την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας.

Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τους μαθητές της Γ ΄Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Λάρισας

Αθανασούλη Δημήτριο, Βλάχο Οδυσσέα, Γκρίγκα  Δημήτριο , Τόλια Ζήσηκαι τις καθηγήτριες, Γλιούμπα Ελένη και Ιωαννίδου Αικατερίνη.

Δείτε το βίντεο για τον Ιποκράτη που ετοιμάστηκε στα πλάισια του προγράμματος

Δείτε την Παρουσίαση του Προγράμματος με την χρήση της εφαρμογής Google Slides