Σας ευχόμαστε…

Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α5 και Α6 στέλνουν τις ευχές τους μέσα από έναν συνεργατικό πίνακα, που δημιούργησαν στο μάθημα των Αγγλικών υπό την καθοδήγηση της κ. Σιμογιάννη Σταματίας.

Ακολουθεί η αρχική και η τελική μορφή του πίνακα.

Ευχές με την δική μου κάρτα

   Επίσης στο μάθημα των Αγγλικών οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ3, Γ4, Γ5 δημιούργησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες ψηφιακές κάρτες, με τη χρήση κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων και υπό την καθοδήγηση της κ. Σιμογιάννη Σταματίας, για να στείλουν τις ευχές τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ευχές από το παρελθόν… 

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο μάθημα της ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου, ζητήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες του τμήματος Γ2 να εμπλουτίσουν έναν συνεργατικό πίνακα με ευχές για το νέο έτος προσώπων της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας που έχουν διδαχτεί έως τώρα. Οι μαθητές έγραψαν μια ευχή για το νέο έτος, αναζήτησαν στο διαδίκτυοκαι ανάρτησαν εικόνες των ιστορικών αυτών προσώπων και μορφοποίησαν την ανάρτησή τους. Είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας την εργασία όχι μόνο τη δική τους αλλά και των συμμαθητών τους σχολιάζοντας, ενθαρρύνοντας και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θυμήθηκαν ιστορικές προσωπικότητες που διδάχτηκαν, βρήκαν και έδειξαν στους συμμαθητές τους ποιο είναι το πρόσωπο πίσω από κάθε ιστορικό όνομα που αναφέρεται στο βιβλίο και φυσικά ανέπτυξαν τον ψηφιακό και κοινωνικό τους γραμματισμό. Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κ. Σιμογιάννη Σταματίας.