Στις 13-12-2019 ημέρα Παρασκευή ξεκινήσαμε το πρωί μέσα στην πρωινή ομίχλη του κάμπου, που δημιουργούσε την αίσθηση πως ταξιδεύουμε μέσα σε ένα παραμύθι.

Πρώτη στάση στα Τρίκαλα, στο μουσείο Τσιτσάνη που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τα οθωμανικά λουτρά. Αφού ξεναγηθήκαμε απολαύσαμε τους ήχους του αυθεντικού μπουζουκιού του Τσιτσάνη από τα χέρια του μουσικού μας κ. Ντάλλα και την μελωδική φωνή της κ. Πατσιατζη και του κ. Ντάλλα.

Η επόμενη στάση ήταν στο περίφημο πέτρινο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα.

Απολαύσαμε το επιβλητικό τοπίο από την κορυφή του μονότοξου γεφυριού με τον χειμαρρώδη Πορταϊκό ποταμό από κάτω να κυλά με ορμή τα νερά του. Η θέα ήταν μοναδική.

Επόμενη στάση η καταπράσινη Ελάτη. Ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες των απόκρημνων βράχων του Κόζιακα.

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε περνώντας μέσα από τα ορεινά λιβάδια και καταλήξαμε στο όμορφο Περτούλι. Η μαγεία του κατάφυτου τοπίου με έλατα και πεύκα που ήταν χιονισμένα ήταν απερίγραπτη. Τα παιδιά απόλαυσαν το λίγο χιόνι που βρήκαμε στο χιονοδρομικό κέντρο.

Μετά κατευθυνθήκαμε προς το Νεραϊδοχώρι όπου γευτήκαμε τα νόστιμα εδέσματα της περιοχής.

Το καταπράσινο τοπίο ανανέωσε τις δυνάμεις μας για την συνέχεια του ταξιδιού.

Έτσι φτάσαμε στο όνειρο κάθε μικρού και μεγάλου που είναι ο Χριστουγεννιάτικος Μύλος των Ξωτικών στην πόλη των Τρικάλων. Οι  επισκέπτες ζουν την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Τα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα αποτελούν χριστουγεννιάτικο προορισμό πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Φορτωμένοι με όμορφες εικόνες, καθαρό αέρα, και οξυγόνο στα πνευμόνια μας πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Λάρισα.