Η συμμετοχή του σχολείου μας με ένα σύνολο από 7 διαφορετικά έργα  στον 3ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο:  «Ποντιακός ελληνισμός : μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»  είχε ως αποτέλεσμα 2 διακρίσεις των μαθητών μας.

  1. Το 1ο βραβείο πήραν οι μαθήτριες του Α1 : Γκαϊτατζή Ευαγγελία, Γκουδάλα Παναγιώτα, Γώγου Μαρία και Δραγατσίκη Μαριαλένα, για το project που έκαναν με τίτλο : «Στατιστική έρευνα για την ενσωμάτωση των Ποντίων στην ελληνική κοινωνία».
  1. Έπαινο για τη διάσωση και αξιοποίηση ιστορικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυριών πήρε η μαθήτρια του Γ5΄: Παπακώστα Ασπασία- Δέσποινα για την ψηφιακή αφήγηση που έκανε με τίτλο : «Σέρρα – Η ψυχή των Ποντίων»

www.youtube.com/watch?v=0lyk0HRHU5c

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώθηκε από την  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco. Η συμμετοχή του σχολείου μας στον παραπάνω διαγωνισμό έγινε ως απόδοση τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς το 2019 ολοκληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία. Υπεύθυνες καθηγήτριες δύο φιλόλογοι του σχολείου μας : Δέσποινα Καλπακίδου και Παρασκευή Τασιοπούλου.