Την Πέμπτη 13/06/2019 και ώρα 7:30 μ.μ. παρουσιάστηκε, στο αμφιθέατρο του σχολείου, από την θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, η παράσταση “Θέλω μία χώρα” του Ανδρέα Φλουράκη. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Αγγλικά σε μετάφραση του Alexi Campbell στο Royal Court Theatre στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2013 σε σκηνοθεσία του Richard Twyman. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2015 στο Φεστιβάλ Αθηνών με την συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Για τις ανάγκες της δική μας ομάδας και παράστασης το έργο έχει διασκευαστεί.

Με αφετηρία λοιπόν ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο, που κινείται πέρα από τις συνηθισμένες δραματουργικές φόρμες, δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας μία παράσταση όπου μοναδικός πρωταγωνιστής αναδεικνύεται το πλήθος. Το πλήθος της νέας γενιάς Ελλήνων. Μία σκηνική πολυφωνία, που, με φόντο την εποχή της κρίσης, εκφράζει άλλοτε το φόβο και την αγωνία και άλλοτε την ελπίδα και την αναγκαιότητα της αλλαγής. Κοινός άξονας το επιτακτικό αίτημα: “Θέλω μια χώρα”.

Την προσαρμογή των κειμένων και την σκηνοθεσία επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Γιαλαμά Αναστασία και η κ. Κυριάκου Μάγδα, έπαιξε ακορντεόν και είχε την μουσική εποπτεία ο κ. Ντάλλας Μανώλης, ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε η κ. Γάλλου Ζωή με μία ομάδα μαθητών. Στην παράσταση συμμετείχε ένα πλήθος μαθητών της Γ’ τάξης όπου έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Το όμορφο αποτέλεσμα τους δικαίωσε…