Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών/μαθητριών μας  και την ενεργή συμμετοχή τους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, υλοποιήθηκε τη Τετάρτη, 3-04-2024 ένα πρόγραμμα δράσεων με θέμα τα Αρωματικά φυτά.

Η Δράση ξεκίνησε με τον στολισμό της εισόδου του σχολείου με χειροτεχνίες των μαθητών αλλά και διάφορα λουλούδια και γλάστρες. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα οφέλη που προσφέρουν τα Αρωματικά φυτά στην υγεία και την ευεξία, ενώ παράλληλα δημιούργησαν ένα πιο όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον για όλους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συμπλήρωσαν το φυτολόγιο του σχολείου με πληροφορίες και ζωγραφιές για τα Αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται. Η δραστηριότητα αυτή ενίσχυσε τις γνώσεις τους για τα φυτά και τους τόνισε τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας τους.

Στην πλατεία Νεάπολης της περιοχής του σχολείου μας οι μαθητές /μαθήτριες διάβασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει για τα Αρωματικά φυτά, ενημερώνοντας τους συμμαθητές/συμμαθήτριές  τους για τις ευεργετικές ιδιότητες διαφόρων ειδών όπως το δεντρολίβανο, το θυμάρι και η λεβάντα. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες σε ομάδες δημιούργησαν αρωματικά πουγκιά με διάφορα Αρωματικά φυτά. Η δραστηριότητα αυτή έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με πρακτικές εφαρμογές των Αρωματικών φυτών στην καθημερινότητα, όπως η χρήση τους σε αρωματοθεραπεία, καλλυντικά και μαγειρική.

Η Δράση αποτέλεσε μία πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές προωθώντας αειφορική σκέψη, καθώς τους έφερε σε άμεση επαφή με τη φύση, τους ευαισθητοποίησε για την προστασία του περιβάλλοντος και τους ενίσχυσε με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν στη Δράση τους οι καθηγήτριες: κ. Καλφούντζου Στ.-Συντονίστρια της Δράσης  & κ. Βοζινίδου Ε.