Την Τετάρτη  20-12-2023 επισκέφτηκε το Σχολείο μας κλιμάκιο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Λάρισας  

αποτελούμενο από τις Ψυχολόγους  κ. Σπανού Χρύσα και κ. Σαβούρδου Ειρήνη, και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Τσαπαρίδου Καλλιόπη, με σκοπό την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα Ειδικής Αγωγής- Μαθησιακές Δυσκολίες και Θέματα Διαχείρισης Σχολικής Τάξης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου αναφέρθηκε στην καίρια ανάγκη επιστημονικά ορθής αντιμετώπισης των περιπτώσεων μαθητών με μαθησιακά προβλήματα, στη λειτουργία της Ειδικής Αγωγής στο Σχολείο μας με στοιχεία για τα Τμήματα Ένταξης και σε ζητήματα  Διαχείρισης Σχολικής Τάξης.  

Η επιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ενημέρωσε τον Σύλλογο Διδασκόντων για το νομικό πλαίσιο, για ενδεδειγμένους τρόπους χειρισμού και καλές πρακτικές σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση. Ειδική αναφορά έγινε σε χειρισμούς περιπτώσεων μαθητών που αδυνατούν να προσαρμοστούν στο πλαίσιο κανόνων της σχολικής ζωής.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ενεργά τα παρόντα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Διεπιστημονικής  Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Λάρισας για την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση αυτής της ενημερωτικής συνάντησης.