Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης Τάξης του Σχολείου μας στα πλαίσια Διδακτικής επίσκεψης εντός του Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών επεκτείνοντας τη διεξαγωγή των μαθημάτων της Ιστορίας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας εκτός του φυσικού χώρου του σχολείου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 12-12-2023, στον χώρο της ιστορικής αναφοράς ξεναγήθηκαν από τον Ιστορικό κ. Ρεμπάπη Βαγγέλη και είδαν τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας που έχει τον τίτλο: «1941 – 1944: Η Θεσσαλία αντιστέκεται» και πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι Θεσσαλοί οργανώθηκαν προκειμένου να απελευθερώσουν την πατρίδα από τις δυνάμεις του Άξονα.

Γνώρισαν από κοντά τα αντικείμενα της έκθεσης που αφορούν την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης (1940 – 1944) όπως χάρτες, έντυπο αντιστασιακό τύπο, φωτογραφικό υλικό, γραφομηχανές που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ καθώς και στολές του Γ. Σαράφη.

Το τμήμα μαθητών και μαθητριών αλληλεπέδρασε με τον ιστορικό κατά την εισήγησή του για το μήνυμα της Αντίστασης τότε και στη ζωή μας διαχρονικά καθώς το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι  φάρος ιδεών και αγώνα ενάντια στο φασισμό ενώ συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Εθνικής κυριαρχίας.

Συμμετείχε: το Τμήμα Γ4

Συντονίστριες/Συνοδοί οι διδάσκουσες καθηγήτριες : 1) Κυριάκου Μ. (ΠΕ02) -Υπεύθυνη Σχολικής Ζωής και 2) Τασιοπούλου Π. (ΠΕ02)-Υποδιευθύντρια