Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στο Διαδίκτυο, την Πόλη και τον Πολιτισμό. Στο αμφιθέατρο του σχολείου, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο, χάρη στην εξαιρετική παρουσίαση που έγινε από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Λιόβα Δημήτριο. Οι ερωταποκρίσεις που διατυπώθηκαν ανέδειξαν τον προβληματισμό των μαθητών γι’ αυτό το σύγχρονο μέσο αλληλεπίδρασης και πληροφόρησης. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Διαδίκτυο που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα.
Στη συνέχεια οι μαθητές μετακινήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Στο Δημαρχείο της πόλης μας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δεληγιάννη Δημήτριο, κάθισαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν ενεργοί πολίτες κάνοντας σχόλια, διατυπώνοντας ερωτήσεις, θέτοντας προβλήματα και προβληματισμούς, για όλα όσα είδαν, και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι οι απόψεις τους καταγράφονται και θα ληφθούν υπ όψιν, γιατί η πόλη έχει πολλά να μάθει, όταν ακούει τη φωνή των νέων παιδιών και αφουγκράζεται τις αγωνίες τους.
Λίγο αργότερα περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, με τους Έλληνες μαθητές σε ρόλο ξεναγού να παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μνημεία απ’ όλες τις περιόδους της ιστορίας μας: Αρχαίο θέατρο, Μπεζεστένι, Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, Μύλος του Παπά, Στήλη του Ποσειδώνα… Ένα μικρό ταξίδι από το χθες στο σήμερα. Κάποιος μαθητής μας είπε πως όταν δείχνεις την πόλη σου σε ξένους τη βλέπεις κι εσύ με άλλα μάτια.