Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019, το σχολείο μας επιλέχτηκε και πραγματοποιεί πρόγραμμα Erasmus KA1 (2018-1-EL01-KA01-047033) με τίτλο : «Το σχολείο είναι για όλους». Η πρώτη επιμόρφωση, που είχε ως θέμα την Πρώιμη Σχολική Εγκατάλειψη  Early School Leaving   πραγματοποιήθηκε ήδη στην Πράγα της Τσεχίας από τις 15 – 19 Οκτωβρίου 2018. Την πρώτη ομάδα εκπαιδευτικών που επιμορφώθηκαν αποτελούσαν οι καθηγήτριες κ. Καλπακίδου Δέσποινα, κ.  Καλφούντζου Σταυρούλα και κ. Πατσιατζή Δέσποινα.

Στα πλαίσια του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι συμμετέχουσες  γνώρισαν τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ερεύνησαν τα αίτια της σχολικής εγκατάλειψης και πρότειναν λύσεις, ώστε το σχολείο να γίνει πιο  ευχάριστο και ελκυστικό για τους μαθητές. Σύμφωνα με την προσωπική τους εκτίμηση, ο βιωματικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης επιμόρφωσης, η άψογη οργάνωση  και η ευρηματικότητα των θεμάτων σε συνδυασμό με την ανταλλαγή εμπειριών με τους εκπαιδευτικούς των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είχε ως αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό τους σε γνώσεις, μεθόδους και πρακτικές που θα αξιοποιηθούν στα πλαίσια της τάξης.

Μετά την επιστροφή τους οι καθηγήτριες παρουσίασαν το χρονικό αυτής της πενθήμερης επιμόρφωσης στο Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου,  σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των συναδέρφων και τη διάχυση των καλών μεθόδων και πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, καθώς ο απώτερος στόχος αυτής της δράσης και όλων των άλλων που θα ακολουθήσουν είναι η γενικότερη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

Πατήστε στο σύνδεσμο “Το σχολείο είναι για όλους” για να δείτε την παρουσίαση.