Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας στα τμήματα Β1 και Β5 οι μαθητές στοχεύοντας στη δημιουργία  πολυτροπικών κειμένων δημιούργησαν με το πρόγραμμα (movie maker) δύο ψηφιακές αφηγήσεις :

  1. Η πρώτη έγινε για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας  με αφορμή την 3η ενότητα, που αναφέρεται στη φιλία. Η  ψηφιακή αφήγηση παρακολουθεί νοηματικά τους στίχους ενός ποιήματος για την φιλία, όπου οι μαθητές επέλεξαν τις κατάλληλες εικόνες, αποδεικνύοντας στην πράξη με ποιο τρόπο η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνολογία και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.
  2. Η δεύτερη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και συγκεκριμένα με αφορμή την ενότητα της Αναγέννησης. Η ψηφιακή αφήγηση παρακολουθεί και πάλι νοηματικά τους στίχους ενός ποιήματος συνδυάζοντας την αφήγηση και την μουσική με στόχο να φανεί πώς η τέχνη της Αναγέννησης μετουσιώθηκε σε Ποίηση και συνάντησε την Τεχνολογία.

Εντάξαμε τις εργασίες μας στη θεματική ενότητα : «Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων» και της δώσαμε τον τίτλο : «Λέμε ΟΧΙ στον εθισμό στο Διαδίκτυο. Κάνουμε το Διαδίκτυο εργαλείο Μάθησης». Τον παραπάνω τίτλο τον χρησιμοποιούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς αντιπροσωπεύει με ακρίβεια το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές μας.

Διακριτική καθοδήγηση από τη φιλόλογο Δέσποινα Καλπακίδου.

            1.ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ 1

            2.ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ 2