Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την θεματική εβδομάδα, την Πέμπτη 25/5/2017 προσήλθαν έπειτα από πρόσκληση στο σχολείο μας οι κ. Καστανίδου Σοφία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και Οικονομάκη Ηρώ, Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες μίλησαν σε μαθητές της Β’ τάξης για θέματα που αφορούν στην διατροφή και στην εφηβεία.

   Έπειτα όλοι οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου όπου παρουσιάστηκε μία θεατρική παράσταση με θέμα την διατροφή, σε σενάριο που γράφτηκε από την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Λίταινα Ιωάννα και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της. Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές: Γκουμπέτη Ξένια, Πατουλίδου Αγγελική, Κωφός Άγγελος, Ντζουβάρα Θεανώ, Τσόγιας Γεώργιος, Παπαδημητρίου Αφροδίτη, Θανασέλος Δημήτριος και Γαλλιού Κων/να. Η παράσταση ενθουσίασε το κοινό, προσφέροντας άφθονο γέλιο, περνώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μηνύματα για την διατροφή.

       Την εκδήλωση πλαισίωσε, μετά από πρόσκληση της συντονίστριας καθηγήτριας κ. Λίταινα, η διαιτολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Σωτηρίου Ευαγγελία, η οποία παρουσίασε με την χρήση PowerPoint, μία ενδιαφέρουσα ομιλία για την διατροφή των εφήβων.

          Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου οι μαθητές της Α’ τάξης με την καθοδήγηση της κ. Λίταινα παρέθεσαν πρωτότυπα και υγιεινά εδέσματα σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας.