Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Ναύπλιο από 31-03-2024 έως 2-04-2024.

Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσιο ιστορικό παρελθόν, άμεσα συνδεδεμένο με το μάθημα της Ιστορίας που διδάσκονται στη Γ΄ Γυμνασίου.

Περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια της πόλης, επισκέφτηκαν την Πλατεία Συντάγματος με το Βουλευτήριο (Πρώτη Βουλή των Ελλήνων), τον ιστορικό πλάτανο όπου συγκεντρώνονταν οι οπλαρχηγοί του ’21, είδαν το παλιότερο καφενείο και εστιατόριο της Ελεύθερης Ελλάδας, το σημείο που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το άγαλμα του Σταϊκόπουλου – τοπικός ήρωας του Ναυπλίου-, το Μπούρτζι– ενετικό κάστρο απαράμιλλης ομορφιάς και επιβλητικότητας.

Εν συνεχεία, επισκέφτηκαν το Παλαμήδι και το κελί που ήταν φυλακισμένος ο Κολοκοτρώνης και θαύμασαν από ψηλά την εκπληκτική θέα της πόλης.

Στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου υλοποιήθηκε δρώμενο μαθητών /τριών από το Β΄ Επεισόδιο- Δ΄ Σκηνή της Ελένης του Ευριπίδη ενώ θαύμασαν την ακουστική του μεγαλύτερου και πιο καλά διατηρημένου Αρχαίου Θεάτρου στην Ελλάδα.

Στις Μυκήνες και στη Νεμέα ζωντάνεψαν μνήμες από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και της μυθολογίας μας. Η εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στο Λουτράκι και θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα.

Πράγματι ήταν μια όμορφη εμπειρία για μαθητές και καθηγητές η οποία θα μας μείνει αξέχαστη!

ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: κ. Μπουραζάνα Δ.-Υπ/ντρια (ΠΕ03), κ. Ζαχαράκη Ε. (ΠΕ02), Κακαράντζας Γ. (ΠΕ11),  κ. Κυριάκου Μ. (ΠΕ02), κ. Μπρασινίκα Ι (Π34)., κ. Φούντας Α. (ΠΕ11)