Την Πέμπτη στις 7-2-2019, τα τμήματα Α2 και Β1 του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης μας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ορισμένα από τα πολύ σημαντικά έργα διαφόρων εκκλησιαστικών συλλογών όλης της Θεσσαλίας όπως εικόνες, χειρόγραφα, έντυπα βιβλία χρυσοκέντητα, είδη αργυροχοίας κ.ά., όλα του 16ου αιώνα. Πρόκειται  για τα πρώτα έργα που παρήχθησαν μετά την παλαιολόγεια αναγέννηση και την ύφεση που σημειώθηκε στις εκκλησιαστικές τέχνες, εξαιτίας της οθωμανικής κατάκτησης τον 15ο αιώνα αλλά και τα μοναδικά που σώζονται στη Θεσσαλία από τη σπουδαία εποχή του 16ου αιώνα.

  Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν βιωματικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

‘’…βαστά εικόνα και χαρτί’’, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακή παρουσίαση με ιστορικές πληροφορίες και εποπτικό υλικό με την εκπαίδευση, τη γραφή και την παραγωγή χειρογράφων τόσο στα βυζαντινά όσο και στα μεταβυζαντινά χρόνια και βιντεοπροβολή με θέμα το περιεχόμενο της περιοδικής έκθεσης και την καλλιτεχνική παραγωγή στη Θεσσαλία του 16ου και 17ου αιώνα.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε η αρχαιολόγος κ. Ματίνα Παπαναστασούλη. Τη διδακτική επίσκεψη οργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Μπρασινίκα Ιωάννα,  κ.Λίταινα Ιωάννα και η κ. Ζαχαράκη Ευθυμία.