Στα πλαίσια των δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης με θέματα «Το κρασί  και τα μυστικά του» και το «Νερό – Πηγή Ζωής» το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη από κοινού των δύο προγραμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη «Δράμα-Καβάλα».Η εκδρομή μας ήταν γεμάτη εμπειρίες για τους  μαθητές και συνοδούς καθηγητές.

        Πρώτος σταθμός μας η Αμφίπολη και το όμορφο μουσείο της με τα σπουδαία εκθέματα και τις ανασκαφές εντυπωσίασαν τους μαθητές μας!

        Η όμορφη πόλη της  Δράμας με τα πλούσια αξιοθέατα, τα πολιτιστικά δρώμενα και το φυσικό  της περιβάλλον μας γέμισε όμορφες αναμνήσεις.  Επισκεφθήκαμε το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τα τρεχούμενα νερά και τους καταρράκτες ομορφαίνοντας το τοπίο.  Περπατήσαμε στα σοκάκια με τα καπνομάγαζα και την πλούσια ιστορίας τους.  Το μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας που βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ. στο όρος Παγγαίο είναι το παλαιότερο μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη όπου προσκυνήσαμε την αχειροποίητο θαυματουργό εικόνα της.

       Επόμενος  σταθμός μας η επίσκεψή μας στο οινοποιείο του Νίκου Λαζαρίδη μας εντυπωσίασε όλους! !!  Επισκεφθήκαμε ένα πρωτοποριακό οινοποιείο φτιαγμένο να παράγει εξαίρετα κρασιά.  Το οινοποιείο στεγάζει σύγχρονα πιεστήρια, ψυχόμενες δεξαμενές, τυποποίηση προϊόντων, υπόγεια κάβα παλαίωσης ελεγχόμενης θερμοκρασίας, αποθήκευση σε δρύινα βαρέλια, αίθουσες σεμιναρίων και  οινογευστικής  αλλά και  μια εξαίρετη πινακοθήκη όπου συνδέει το κρασί με την τέχνη.

     Φύγαμε από εκεί μαθαίνοντας πως το κρασί είναι ένα ταξίδι της φύσης και της ζωής!!!

     Ακολουθώντας  μια όμορφη διαδρομή φτάσαμε στην πόλη της Καβάλας.  Η επίσκεψή μας στην παλιά πόλη μας αποζημίωσε θαυμάζοντας το κάστρο, την όμορφη θέα και τα παλιά αρχοντικά της.

     Υπεύθυνοι των προγραμμάτων ήταν οι:  Τασιόπουλος Ευάγγελος  με θέμα «Νερό-Πηγή Ζωής» και Καλφούντζου Σταυρούλα με θέμα «Το κρασί και τα μυστικά του».

    Συμμετέχοντες καθηγητές:   Καραμήτσιου Ελένη,  Παπαμαργαρίτης Βασίλειος,  Ντάλλας Εμμανουήλ, Ρεμπάπης Παναγιώτης