Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και στη πόλη μας ο 25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου και ο 3ος  Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου για το 2015 που διοργανώνονται από της Ένωση  Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Το πρωί του Σαββάτου  7 Μαρτίου στο σχολείο μας στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας περισσότεροι από 250 μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου διαγωνίσθηκαν σε επιλεγμένα θέματα φυσικής. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στη πόλη μας από το Παράρτημα Λάρισας της Ε.Ε.Φ. σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας.

    Οι πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ λυκείου και για όσους θα συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες θα υπάρξει και δεύτερη φάση το Σάββατο  18 Απριλίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015 στην πόλη Mumbai της Ινδίας 5-12 Ιουλίου 2015.

    Τα θέματα και οι λύσεις τους καθώς και κάθε πληροφορία για τα αποτελέσματα θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα http://micro-kosmos.uoa.gr (=> οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες ΦΥΣΙΚΗΣ ).