Την Τρίτη, 14 Μαΐου υλοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου  του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα είχε ως στόχο την ενίσχυση της ιστορικής γνώσης και πολιτιστικής κατανόησης των μαθητών μας.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, ξεκίνησαν την περιήγηση τους με έναν περίπατο στην Πανεπιστημιούπολη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μεγαλύτερο πανεπιστημιακό χώρο της Ελλάδας, να ενημερωθούν για την ιστορία και τη λειτουργία του και να αισθανθούν τον παλμό της πανεπιστημιακής ζωής.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα και ντοκουμέντα από τη σύγχρονη ελληνική στρατιωτική ιστορία. Η ξενάγηση περιλάμβανε αναλυτικές πληροφορίες για τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Μετά την επίσκεψή τους στο Μουσείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν μια ευχάριστη βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης όπου δεσπόζει ο εμβληματικός Λευκός Πύργος, απολαμβάνοντας τη θέα του Θερμαϊκού κόλπου. Η βόλτα αυτή τους οδήγησε στην Πλατεία Αριστοτέλους, έναν από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους χώρους της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην ιστορική πλατεία, να απολαύσουν την αρχιτεκτονική των κτηρίων και να χαλαρώσουν στους χώρους αναψυχής.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Η επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης ενίσχυσε τις γνώσεις τους και διεύρυνε τους ορίζοντές τους. Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες και εντυπώσεις, ενθουσιασμένοι από την ποικιλία των δραστηριοτήτων και την ομορφιά της πόλης.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές/καθηγήτριες: 1) κ. Παπαμαργαρίτης Βασίλειος, Διευθυντής, 2) κ. Καλπακίδου Δέσποινα, Φιλόλογος, 3) κ. Κακαράντζας Γεώργιος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, 4) κ. Κοντούλη Άννα, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, 5) κ. Κουτσιώνα Άννα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, 6)  κ. Σιμογιάννη Σταματία, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.