Την Τρίτη,  14 Μαϊου 2024 η Β τάξη του 6ου  Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Έδεσσα και στη Νάουσα όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπληρώνοντας τους στόχους της εκδρομής επισκέφθηκαν χώρους ιστορικού, επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές/μαθήτριες  θαύμασαν από κοντά το φυσικό κάλλος της περιοχής με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά, τους ονομαστούς καταρράκτες σπάνιας ομορφιάς και τους γεωλογικούς σχηματισμούς γύρω από αυτούς. Ο επιβλητικός καταρράκτης Κάρανος μέσα στο πανέμορφο πάρκο της Έδεσσας με τα ορμητικά νερά του Εδεσσαίου ποταμού επισφράγισε την όμορφη εκδρομή μας αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους! 

Στη συνέχεια με την επίσκεψή τους στο φημισμένο αισθητικό άλσος του Αγίου Νικολάου, στον καταπράσινο παράδεισο  της  «ηρωικής πόλης» της Νάουσας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου με τα αγέρωχα πλατάνια, πολλά άλλα δέντρα, φυτά και κρυστάλλινα νερά, μια μαγευτική έκταση έκταση την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αράπιτσα. Το ειδυλλιακό περιβάλλον που απόλαυσαν συμπλήρωσε η μικρή τεχνητή λίμνη δίπλα στην εκκλησία με πέστροφες και πάπιες.

Ήταν μια μοναδική εκδρομή που γέμισε τους μαθητές/μαθήτριες με την ομορφιά και γαλήνη της φύσης και τους πρόσφερε ανεξίτηλες εικόνες και γνώσεις !

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν στην εκδρομή οι καθηγήτριες: 1) κ. Γλιούμπα Ελένη, Μαθηματικός 2) κ. Ζαχαράκη Ευθυμία, Φιλόλογος 3) κ. Καλφούντζου Σταυρούλα, Τεχνολόγος 4) κ. Λίταινα Ιωάννα, Οικιακής Οικονομίας 5) κ. Μαντζώρου Κατερίνα, Γαλλικής Γλώσσας