Η προετοιμασία μιας σχολικής γιορτής εστιάζει στη δραματουργία, στη ζωγραφική, τη μουσική αλλά και στη συνολικότερη διαχείριση της γνώσης σχετικά με το θέμα του εορτασμού.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας των ζητημάτων που προκύπτουν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1940, αξιοποιούμε κάθε φορά στο σχολείο μας πολλά στοιχεία. Θεωρούμε ότι η τέχνη, ως όχημα ανάπτυξης, μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε το βλέμμα των παιδιών, και εν τέλει μιας πιο διεισδυτικής ματιάς στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι, για τον λόγο αυτό οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει για τη φετινή γιορτή με μεθοδικότητα, εργατικότητα και αγάπη από μαθητές/-τριες  και καθηγητές/-τριες.

Με αφορμή τα έργα τέχνης σκεφτήκαμε, προβληματιστήκαμε και δημιουργήσαμε πάνω στις έννοιες της εποποιίας του ’40, του ήρωα, της σημαίας και της συλλογικής μνήμης. Πρόκειται για εικαστικά έργα, μικρό θεατρικό και απαγγελίες, ερμηνείες και αφηγήσεις σχετικών κειμένων.

Τα παιδιά με ζήλο και μεράκι προετοιμάζουν τη σχολική γιορτή με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Εικαστικών κ. Γιαλαμά, του καθηγητή Μουσικής κ. Ντάλλα και των καθηγητριών Φιλολόγων κ. Κοντούλη και κ. Σιμοπούλου.

Shoolpress Η Φωνή του Σχολείου μου