Στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ που διαθέτει (2023-1-EL01-KA121-SCH-000129483) το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας με στόχο την εκπαίδευση των μελών του  στις Νέες Τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία, η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Γάλλου Ζωή, Νομικός και πρέσβειρα της δράσης eTwinning στην περιοχή Λάρισας – Μαγνησίας μετέβη στη Ρώμη, στον φορέα Europass Teachers Academy, για επιμόρφωση στα νέα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση.

Η επιμόρφωση “Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT” διήρκεσε μια εβδομάδα από 6 έως 11-5-2024 και οι 11 συμμετέχοντες/ουσες  εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Λιθουανία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία και Ουγγαρία) ενημερώθηκαν για τα νέα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία (κατασκευή και επεξεργασία εικόνων, βίντεο, κειμένων, quiz, σχεδίων μαθήματος, κ.λπ).

Στο πλαίσιο της διάχυσης της δράσης, η ως άνω εκπαιδευτικός υλοποίησε σε συνεργασία με την πρέσβειρα eTwinning Τρικάλων – Καρδίτσας κ. Μανέτα Γεωργία, καθηγήτρια Αγγλικών, σχετική Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 3-6-2024 στις 5 μ.μ. με τίτλο: Ψηφιακά εργαλεία και eTwinning.

 Η Τηλεκπαίδευση για τη μετακίνηση στη Ρώμη δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης eTwinning σχετικά με το θέμα. Παρακολούθησαν 106 άτομα και  ακολουθούν “Αποδεικτικά” της Τηλεδιάσκεψης.

Link υλικού της Τηλεκπαίδευσης εδώ: Εργαλεία ΤΝ.pdf

Το 6ο  Γυμνάσιο Λάρισας στη Ρώμη για επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ)

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Η Φωνή του Σχολείου μου