Οι δραστηριότητες του σχολείου μας τη φετινή χρονιά ολοκληρώθηκαν με τη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου και ώρα 19:45.

Ένα έργο που μιλά για την πίστη πως ο καθένας αξίζει το καλύτερο, ένα έργο που προβάλλει την αξία της παιδείας και της γνώσης. Η παράσταση στηρίχθηκε στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο και η διασκευή του έργου έγινε από την κ. Γιαλαμά με στόχο να προσεγγίσει το έργο με μια σύγχρονη ματιά, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να ερμηνεύσουν ρόλους όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να είναι κατάλληλη για μαθητές Γυμνασίου. Έτσι αντί για 10 ρόλους που έχει το αρχικό έργο το δικό μας είχε 33! Το θεατρικό ταξίδι κράτησε αρκετούς μήνες. Συμμετείχαν 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του Σχολείου μας, οι συναντήσεις γινόταν τις Κυριακές, με πολλές ώρες προβών και παρουσιάστηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της κ. Α. Γιαλαμά και με την αρωγή της κ. Μ. Κυριάκου.

 Για άλλη μια φορά οι μαθητές και οι μαθήτριές μας,  μας εξέπληξαν  ευχάριστα μέσα από τις δραστηριότητές τους. Δραστηριότητες που έχουν ως στόχο να δώσουν στους μαθητές/-τριες την ευκαιρία να περάσουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από μια θεατρική παράσταση.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό αν κρίνουμε από τα γέλια κατά τη διάρκεια της παράστασης αλλά και το θερμό χειροκρότημα που εισπράξαμε στο τέλος. Μία παράσταση κεφάτη, δροσερή που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές/-τριές μας να ξεδιπλώσουν τα πολύπλευρα ταλέντα τους και στο κοινό να την απολαύσει προκαλώντας αισθήματα συγκίνησης, χαράς.

Η παράσταση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της κ. Γάλλου και του κ. Ντάλλα που ανέλαβαν την τεχνική επιμέλεια και επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή του κ. Ντάλλα που φρόντισε για τη μουσική αρτιότητά της.

Το έργο παρακολούθησαν τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους τους αλλά και αρκετοί Γονείς/Κηδεμόνες και συγγενείς  των μικρών μας ηθοποιών που παρευρέθηκαν στον χώρο του σχολείου για να απολαύσουν τα παιδιά τους.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ζέρβα Νικόλαο που, επίσης,  μας τίμησε με την παρουσία του!

Ευχαριστούμε τους Γονείς/Κηδεμόνες  και όλους/όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που παραβρέθηκαν στην όμορφη αυτή στιγμή δημιουργίας των μαθητών και μαθητριών κλείνοντας τον κύκλο φοίτησής τους  στο Γυμνάσιο έτοιμοι και έτοιμες για τη Λυκειακή μαθητική ζωή.

Έτσι, η αυλαία της Γυμνασιακής ζωής έκλεισε για όλα τα παιδιά, αφήνοντας στην ψυχή τους το αποτύπωμα πως το θέατρο ενώνει, αφυπνίζει και μορφώνει.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε στα παιδιά  

Καλή Αρχή στη Λυκειακή σας ζωή!

Με όμορφες διαδρομές, στόχους, όνειρα, αγώνες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Sch.gr

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Shoolpress.sch.gr

Larissanet.gr

Onlarissa.gr