Στις 14 Μαϊου 2024, πραγματοποιήθηκε η Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου με πιστότητα στον διδακτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα που οφείλουν να έχουν αυτές οι Σχολικές δράσεις.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ξεκίνησε με την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, έναν χώρο ειδυλλιακό αλλά παράλληλα και εντυπωσιακό όπου βρίσκονται τα ερείπια της ιερής πόλης των Αρχαίων Μακεδόνων, αφιερωμένη στον Δία.

Μαγεμένοι από το δυνατό ιστορικό αποτύπωμα αλλά και τη φυσική ομορφιά, τα ρυάκια και το καταπράσινο τοπίο συνεχίσαμε την ξενάγηση στο Μουσείο, ένα θησαυροφυλάκιο της πολιτιστικής κληρονομιάς με ανεκτίμητα εκθέματα.

Το μεσημέρι κάναμε στάση για φαγητό στο Λιτόχωρο, τη γραφική κωμόπολη που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με τελευταίο σταθμό τον Πλαταμώνα, ατενίζοντας τη θάλασσα κι αγναντεύοντας το επιβλητικό Κάστρο του.

Επιστρέψαμε γεμάτοι όμορφες εικόνες αλλά και με συγκίνηση μια που αυτή ήταν και η τελευταία εξόρμηση για τους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Ωραίες  αναμνήσεις, αξέχαστη μαθητική εμπειρία που αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης και εργασιών μετά την επιστροφή στη σχολική τάξη.

Καλή συνέχεια στο Λύκειο!

Τα παιδιά στην εκπαιδευτική τους εκδρομή συνόδευσαν οι καθηγήτριες:  1) κ. Μπουραζάνα Δ.-Υποδιευθύντρια, Μαθηματικός 2) κ. Πατσιατζή Δ., Θεολόγος,  3) κ. Γάλλου Ζ., Νομικών και Πολιτικών Επιστημών 4) κ. Κυριάκου Μ.,  Φιλόλογος, 5) κ. Τσιαχρή Αικ., Φιλόλογος 6) κ. Παπακωνσταντίνου Αικ., Πληροφορικής, και 7) κ. Ζέικου Ευγ., Μαθηματικός.