41 μαθητές της Β? τάξης (τμήματα Β2 και Β3) στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη

  • στο αποστακτήριο “Κατσάρος”

  • στον Αγροτικό Οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου

  • στο συσκευαστήριο ? διαλογητήριο φρούτων “Χατζηδάκης”.

     Τους μαθητές συνόδευαν ο κ. Δημήτριος Ιωαννίδης διευθυντής του σχολείου, η κ. Ελένη Καραμήτσιου υποδιευθύντρια και ο εκπαιδευτικός ? χημικός κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος.

   Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τριών επιχειρήσεων του δευτερογενούς τομέα παραγωγής που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται ακόμη στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

   Στο αποστακτήριο “Κατσάρος” γνώρισαν τον τρόπο απόσταξης και εμφιάλωσης τσίπουρου, ούζου και λικέρ.

    Στον Αγροτικό Οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου έμαθαν για την εμφιάλωση λευκών και κόκκινων κρασιών.

   Στο συσκευαστήριο ? διαλογητήριο φρούτων “Χατζηδάκης” είδαν τις μεθόδους συλλογής, διαλογής και συσκευασίας μήλου και ακτινιδίου.