Συνεχίζοντας τη μεγάλη Ευρωπαϊκή του πορεία, το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε στις 21-23/9/21 στην πρώτη συνάντηση εκπαίδευσης καθηγητών στις Βρυξέλλες με τίτλο “Πολιτισμός στην καρδιά της Ευρώπης” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 «C-OSMOS-IS»με κωδικό 2020-1-DE03-KA229-077284_4 μαζί με εκπροσώπους σχολείων από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

Το πρόγραμμα -εμπνευσμένο από τις Ελληνικές λέξεις “κόσμος” και “ώσμωση”- έχει ως στόχο την προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής, τη γνώση και προβολή του άυλου και απτού πολιτισμού του τόπου μας. Οι μαθητές συνεργάζονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας e-Τwinning. Mε τη διαρκή ψηφιακή συνεργασία αλλά και με δια ζώσης διαπολιτισμικές συναντήσεις των μαθητών, σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες αναμένεται αυτοί να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν επικοινωνιακές, γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην μελλοντική επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι καθηγητές επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα μουσεία των Βρυξελλών (GalerieRenéMagritte, House of European History, Parlamentarium), συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της Βαυαρίας από τον οποίο ενημερώθηκαν για το σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, παρακολούθησαν ένα μέρος των συζητήσεων των Ευρωβουλευτών για το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας στο Hemicycle του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνηγραφείου Ευρωβουλευτή της Γερμανίας για το ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου. Το σχολείο εκπροσώπησαν ο Διευθυντής  κ.Βασίλειος Παπαμαργαρίτης, καθηγητής Αγγλικών και η καθηγήτρια και συντονίστρια του Προγράμματος κ.Ζωή Γάλλου, Νομικός.